Vi ger återvunna produkter en andra chans!
Vårt uppdrag är att använda naturresurser på ett klokt sätt genom att skapa högkvalitativa upcyclade produkter. Genom att göra det hjälper vi till att bygga ett hälsosammare livsmedelssystem och bekämpa matsvinn - en dryck i taget.
Visste du det?
Varje år går 1/3 av världens mat till spillo innan den ens når våra bord - bara för att den inte passar in i systemet.
Produktionen av detta avfall orsakar 8% av de globala CO2-utsläppen.
18% av sötvatten konsumtion.
25% av vår jordbruksmark (motsvarar storleken på Kina!)
Avfallet du inte ser
500 miljoner ton mat går till spillo varje år under produktionen - innan den ens når våra tallrikar.
En stor del av detta kommer från biprodukter som fortfarande är ätliga och fulla av näringsämnen, men som kastas bort eftersom de inte passar in i det nuvarande systemet.
På KADO förvandlar vi detta avfall till något uppfriskande.
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Matsvinn är ett växande problem i hela världen. Att förändra våra livsmedelssystem är därför en viktig del av FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling.
Enligt UN-FAO är minskning av matsvinn den viktigaste 3:e mest effektfulla sättet för att nå dessa globala mål.
Från biprodukt till burk: vår process
Hitta dold potential
Livsmedelstrender formar produktionen, och vissa branscher genererar mer biprodukter än andra. Vårt första steg är att identifiera värdefulla ingredienser som annars skulle gå till spillo
Förnyelse och förädling
När vi har hittat de rätta biprodukterna tänker vi över deras potential, förädlar dem med omsorg och frigör deras bästa egenskaper.
Att skapa något bättre
Vi samarbetar med experter för att omvandla dessa ingredienser till utsökta, hållbara och innovativa produkter - redo för dig att njuta av.
Små steg, stor påverkan
Förändring börjar i det lilla. Som en Malmö-baserat företag, samarbetar vi med företag som är redo att utvecklas mot en hälsosammare värld. Låt oss börja med en klunk och prova KADO.